לפיזיותרפיה בבית חולי אלצהיימר יש שפע של יתרונות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פיזיותרפיה בבית לחולי אלצהיימר

מחלת האלצהיימר הינה מחלה האופיינית לרוב בגילאים מבוגרים, מחלה נפוצה בעיקר בקרב נשים אשר בין התסמינים המוכרים שלה פיזיותרפיה בבית לחולי אלצהיימראובדן זיכרון וקושי לזהות אנשים, מקומות ועוד. זוהי מחלה הפוגעת במוח ובתפקוד שלו וככל שהיא מתפתחת ומתפשטת לאזורים שונים במוח, כך נפגעים עוד תחומים ויכולות כמו למשל יכולת הביטוי, התמצאות במרחב, חוסר שליטה בסוגרים ועוד.

מדוע פיזיותרפיה כה חשובה לחולי אלצהיימר?

כל אדם בכל גיל ובכל מצב זקוק לתנועתיות וידוע שספורט ופעילות גופנית הינם חיוניים בכדי לשמור על הבריאות ולמנוע מחלות פיסיות ומוחיות. משום שמחלת האלצהיימר פוגעת באזורים שונים במוח, ומשום שמרבית חולי האלצהיימר הינם אנשים מבוגרים הסובלים ממחלות ובעיות שונות חלקן הגדול פיסיות, קיימת חשיבות רבה לביצוע תרגול תנועתי יום יומי בבית בכדי לסייע למנוע התדרדרות מהירה גם בתפקוד הפיזי ולעיתים גם בקוגניטיבי. מכיוון שחלק מתופעות הגיל הם טווחי תנועה מצומצמים של המפרקים חשוב להפעיל את הגוף ולשמור על תרגול קבוע, מה שעוזר לחולה לשמור על תפקוד פיזי ועצמאות מסוימת, למשל לקום וללכת לבד לשירותים, למיטה או לאכול מבלי להזדקק להליכון, כיסא גלגלים או הישענות על מישהו באופן קבוע, אכילה ושתיה עצמאית וכדומה.

למה כדאי לחולי אלצהיימר לעשות פיזיותרפיה בבית ולא במרכזי שיקום?

חולה דמנטי זקוק לסביבה כמה שיותר מוכרת, גם מבחינת המראה, הריחות, הרעשים וכדומה, כל שינוי בסביבה עלול לגרום לו מצוקה קשה והחמרה במצב ולכן חשוב לשמור על כך שיהיה בסביבה המוכרת שלו כמה שניתן. במידה ויש מצבים בהם אין ברירה, למשל כאשר יש צורך באשפוז כמו לאחר אירוע מוחי למשל או שזקוקים לתרגול פיזיותרפיה מסוים עם מכשור שלא ניתן לנשיאה ואין אלטרנטיבה אחרת, וכמובן שזה אכן לטובתו של החולה מקיימים את הפיזיותרפיה בבית החולים או במכון הפיזיותרפיה של קופת החולים, אך כל עוד אין סיבה אמיתי עדיף שהחולה יישאר בבית, בסביבה המוכר לו ויבצע את תרגול הפיזיותרפיה בין אם על ידי פיזיותרפיסט אשר מגיע או עלי ידי אחד מבני המשפחה או המטפל הסיעודי של החולה.

מה מייחד פיזיותרפיה לחולי אלצהיימר?

מחלת האלצהיימר היא מחלה מורכבת ובשל מורכבותה ובשל כך שלרוב חולי אלצהיימר סובלים ממחלות נוספות כמו סוכרת, בעיות לחץ דם ועוד, מחלות אשר בעצמן יכולות לגרום לפגיעות שונות וניוון ישנם תרגול שכדאי שחולה האלצהיימר יבצע על בסיס יום יומי. התרגול צריך לכלול הפעלה פיסית של הגוף והאיברים השונים בשילוב הפעלה של המוח, למשל לדאוג להרים ידיים ולהוריד אותן ובמקביל למנות שמות של בעלי חיים, צבעים או שמות של זמרים אהובים.

תרגיל נוסף זה מסירות של כדור אשר יכול להיות בעמידה או בישיבה מה שעוזר לשמור על קשר יד ועין ועל אינסטינקט של תפיסת הכדור ולשלב למשל ספירה או אמירה של שמות סרטים אהובים. חשוב להקפיד על טיול רגלי יום יומי, עדיף מחוץ לבית בסביבה מוכרת. בבית עצמו אפשר לבצע תרגילים נוספים בהתאם למצב הפיזי של החולה זה יכול להיות הרמה והורדה של הרגליים, הליכה במסלול מכשולים ומעבר בין החפצים השונים, סיבובי כתפים או ידיים במעגלים וכדומה.

חשוב שהפעילות תתאים למצבו של החולה וליכולות שלו כדי שלא יחווה תסכול במידה ואינו מסוגל לבצע את הפעולות. חשוב להקפיד על תרגול קצר שכן הסבלנות של אדם סובל מדמנציה ויכולת הריכוז שלו הן לא יותר מרבע שעה ועד עשרים דקות במקסימום. כדאי לבנות תוכנית מסודרת עם פיזיותרפיסט ולהתאים את התוכנית ולשנות אותה בהתאם למצב.

אולי יעניין אתכם לקרוא גם על:

שיקום בבית – צבר רפואה – כל היתרונות בשיקום מבלי לצאת מהבית

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן